Piano di studi
NEWS!
Dall'a.a. 2025-26 i corsi del primo semestre probabilmente verranno erogati in modalità "blended" (parzialmente online)
--- --- --- --- ---
Istruzioni per compilare il Piano di studi
Il piano di studi sotto riportato è relativo all'anno di immatricolazione corrente.
Per consultare quelli relativi ad anni di immatricolazione precedenti fare riferimento alla sezione "Link utili".
Inoltre, a questo link trovate informazioni utili per la compilazione del Piano di studi
Il piano degli studi - Anno di immatricolazione 2024/2025
Primo anno
Obbligatori
- AGROECOLOGY AND BIODIVERSITY CONSERVATION 6 crediti - 60 ore Secondo Semestre
- CONSERVATION AND PROMOTION OF PLANT GENETIC RESOURCES 6 crediti - 58 ore Primo Semestre
- EUROPEAN AGRIFOOD LAW 6 crediti - 48 ore Primo Semestre
- FOOD MARKETING 6 crediti - 48 ore Primo Semestre
- LOCAL HORTICULTURAL PRODUCTION CHAINS 6 crediti - 62 ore Secondo Semestre
- PLANT NUTRITION AND QUALITY OF AGRIFOOD PRODUCTION 6 crediti - 60 ore Primo Semestre
- PLANT PATHOLOGY 6 crediti - 52 ore Primo Semestre
- SUSTAINABLE GRASS CROPS, INTEGRATED PRODUCTION, ORGANIC FARMING 9 crediti - 92 ore Secondo Semestre
- SUSTAINABLE MANAGEMENT OF WATER RESOURCES IN AGRICULTURE 6 crediti - 58 ore Secondo Semestre
- ITALIAN LANGUAGE FOR FOREIGN STUDENTS 3 crediti - 24 ore Secondo Semestre
- OTHER ACTIVITIES 3 crediti - 24 ore
- CARBON SEQUESTRATION AND THE CONTRIBUTION OF THE AGRI-FOOD SECTOR 3 crediti - 24 ore Secondo Semestre
- CONSERVATION AND USE OF BIODIVERSITY, FROM GENES TO LANDSCAPES 3 crediti - 24 ore Primo Semestre
- FROM FOOD HERITAGE TO SUSTAINABLE RURAL DEVELOPMENT 3 crediti - 24 ore Primo Semestre
- SEED ECOLOGY AND USE 3 crediti - 24 ore Primo Semestre
- SUSTAINABLE WINE MARKETING 3 crediti - 24 ore Primo Semestre
Secondo anno
Obbligatori
- FINAL EXAM 18 crediti - 450 ore
- INTERNSHIP FOR THESIS 12 crediti - 300 ore
- SOIL CONSERVATION AND PRECISION AGRICULTURE 9 crediti - 72 ore
- FORESTS AND ENVIRONMENTAL SUSTAINABILITY IN AGRICULTURE 9 crediti - 72 ore
- FORESTS ECOSYSTEMS AND ECOLOGY OF FARMING SYSTEM 9 crediti - 72 ore
- GEOPEDOLOGY 6 crediti - 64 ore
- SEEDS FOR SUSTAINABLE AGRICULTURE 3 crediti - 24 ore
- SOIL AND WATER CONTAMINATION BY INTENSIVE FARMING 3 crediti - 24 ore
- SPECTROSCOPIC METHODS FOR FOOD SAFETY 6 crediti - 48 ore
Primo anno
Obbligatori
- AGROECOLOGY AND BIODIVERSITY CONSERVATION 6 crediti - 60 ore Secondo Semestre
- CONSERVATION AND PROMOTION OF PLANT GENETIC RESOURCES 6 crediti - 58 ore Primo Semestre
- EUROPEAN AGRIFOOD LAW 6 crediti - 48 ore Primo Semestre
- FOOD MARKETING 6 crediti - 48 ore Primo Semestre
- FUNDAMENTALS OF FOOD TECHNOLOGY 9 crediti - 78 ore Secondo Semestre
- INTEGRATED COURSE OF NUTRITION AND HUMAN HEALTH 9 crediti - 72 ore Secondo Semestre
- LOCAL HORTICULTURAL PRODUCTION CHAINS 6 crediti - 62 ore Secondo Semestre
- PLANT NUTRITION AND QUALITY OF AGRIFOOD PRODUCTION 6 crediti - 60 ore Primo Semestre
- SUSTAINABLE GRASS CROPS 6 crediti - 68 ore Secondo Semestre
- ITALIAN LANGUAGE FOR FOREIGN STUDENTS 3 crediti - 24 ore Secondo Semestre
- OTHER ACTIVITIES 3 crediti - 24 ore
- CARBON SEQUESTRATION AND THE CONTRIBUTION OF THE AGRI-FOOD SECTOR 3 crediti - 24 ore Secondo Semestre
- CONSERVATION AND USE OF BIODIVERSITY, FROM GENES TO LANDSCAPES 3 crediti - 24 ore Primo Semestre
- FROM FOOD HERITAGE TO SUSTAINABLE RURAL DEVELOPMENT 3 crediti - 24 ore Primo Semestre
- SEED ECOLOGY AND USE 3 crediti - 24 ore Primo Semestre
- SUSTAINABLE WINE MARKETING 3 crediti - 24 ore Primo Semestre
Secondo anno
Obbligatori
- FINAL EXAM 18 crediti - 450 ore
- INTERNSHIP FOR THESIS 12 crediti - 300 ore
- SECONDARY PLANT METABOLISM AND MEDICINAL PLANTS 6 crediti - 52 ore
- VEGETABLE FOODS AND AGROCHEMICALS FOR PLANT DEFENCE CHEMISTRY AND TOXICOLOGY 9 crediti - 72 ore
- GEOPEDOLOGY 6 crediti - 64 ore
- SEEDS FOR SUSTAINABLE AGRICULTURE 3 crediti - 24 ore
- SOIL AND WATER CONTAMINATION BY INTENSIVE FARMING 3 crediti - 24 ore
- SPECTROSCOPIC METHODS FOR FOOD SAFETY 6 crediti - 48 ore